Je kent ze wel, die winkels die een mega grote voorraad aan spullen hebben waar je je hele huis mee kunt inrichten. Alles is op voorraad en de prijs is zo laag dat iedereen het wilt hebben. En dat is wat jou tegenhoud om naar zo een winkel te gaan. Jij wilt niet dat als je je vrienden of familie bij je thuis uitnodigt dat ze zien waar jij je spullen vandaan haalt en hoeveel je ervoor hebt betaald. Je wilt een sfeer in huis creëren die iets mysterieus brengt, waarvan niemand kan raden waar je het gekocht hebt of hoeveel ze hebben gekost. Deze sfeer kun je al bereiken met hele simpele accessoires.

Kaarsenhouders en lantaarns

Als aanvulling en decoratie in je huis kun je denken aan bijvoorbeeld Marokkaanse kaarsenhouders. Er is een ruim aanbod dus de kans is klein dat de buren dezelfde accessoires in huis hebben. Het leuke van dit alles is, is dat je meerdere kunt kopen maar dan allemaal verschillende. Je zet ze bij elkaar op een koperen oosters dienblad of plateau en het staat ontzettend gezellig. Niet alleen ’s avonds als je de kaarsjes aanhebt maar ook overdag geven ze een gezellige bonte sfeer af. Er zijn veel verschillende soorten:

 

  • Filigrain kaarsenhouder – Deze worden handgemaakt en doordat er ruime openingen zitten in het product kun je de kaarsjes heel makkelijk vervangen. De patronen zijn er met de hand in geboord en geven een mooi lichtspel op de muur of plafond.
  • Marokkaanse wassen windlichtjes – een kaarsenhouder gemaakt van was. Te gebruiken met een waxinelichtje of een kunst-theelichtje om zo het smelten van de was tegen te gaan.
  • Handgemaakte Mandala Mason jars – een glazen pot met een handbeschildering.
  • Theelichthouder met glasmozaïek – Geeft een mooi effect en brengt warmte en gezelligheid.

 

Handgemaakte lampen en lantaarns 

Egyptische tafellampen en lantaarns zijn er in vele kleuren, vormen en maten. De meeste zijn handgemaakt en zorgen voor die unieke uitstraling. Ze worden nog op een traditionele wijze gemaakt door eerste het metalen frame in elkaar te solderen, dan worden de stukjes glas erin gezet. Dan heb je nog verschillende afwerk mogelijkheden van het metaal: brons, roest, zilver, koper. Net wat bij jouw interieur past. Kies je voor handgemaakt, dan betaal je daar natuurlijk wel voor maar je hebt wel iets duurzaams en unieks. Geen lamp is namelijk hetzelfde omdat ze niet machinaal gemaakt worden.

Een hele speciale versie is de zogenaamde hanenmandlamp. Deze hanglamp werd oorspronkelijk gebruikt om dus hanen en kippen te vervoeren naar de markt. Nu doen ze dienst als schitterende lamp. Zeker weten dat je met dit exemplaar een unieke lamp in huis haalt.

Waarom raden we nou Ghalia Home Accessories aan? Simpel je hebt 14 dagen bedenktijd. Daarbij gratis levering is altijd fijn. Top service. Combineer dat allemaal met scherpe prijzen en waarom ergens anders kijken?