Een modern interieur: hoe doe je dit?

Het inrichten van je huis is erg persoonlijk en belangrijk. Je wilt je thuis voelen in je eigen huis. Er moet geleefd worden, het moet gezellig zijn en het moet je rust geven. Het samenstellen van al je wensen en behoeftes kan soms een lastige opgave zijn. Vind je juist te veel dingen leuk of kun je niet kiezen tussen het grote aanbod? Wij helpen je een handje om je een aantal tips te geven hoe jij je interieur op een moderne manier kan vormgeven.

Modern en strak

Je kan een saaie associatie hebben wanneer we het hebben over ‘modern’ en ‘strak’. Echter hoeft dit niet waar te zijn. Wanneer je de juiste kleuren en materialen met elkaar combineert, kun je voor een heel mooi interieur zorgen. Een betonnen vloer zorgt voor een moderne uitstraling en is bovendien een tijdloze investering. Het blijft heel lang mooi. Je kunt beton ciré kopen op het internet, waarbij je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren. Kies een kleur die bij jou past en baseer hierop de keuze voor de kleur op je muren.

Welke kleur verf kies je?

Als eerste kies je je vloer, dit is namelijk een belangrijk en groot onderdeel van je interieur. Wanneer je hierin een keuze hebt gemaakt, ga je de hierop de keuze van je verfkleuren baseren. Het is namelijk belangrijk dat je je interieur goed op elkaar afstemt, zodat het één geheel vormt. Dit zorgt voor samenhang en rust, en dat is wat de meesten willen bereiken met hun interieur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om kalkverf op je muren te verven. Dit geeft een unieke en mooie finish wanneer het is opgedroogd. Ten slotte is de keuze voor een betonlook verf ook een mooie toevoeging voor je interieur. Wanneer je twijfelt of de kleuren en materialen goed bij elkaar passen, kun je een moodboard maken. Zo kun je in één oogopslag zien hoe je interieur eruit komt te zien wanneer het af is.