Een douchecabine kopen doe je niet zomaar. Misschien ben je de badkamer aan het renoveren of is je huidige cabine aan vervanging toe. Ook is het mogelijk dat je onlangs verhuisd bent naar een huurwoning en niet wil dat het water in de badkamer overal heen kan spetteren. Voordat je naar een sanitairspeciaalzaak gaat om een douchecabine te kopen is het belangrijk dat je van tevoren goed hebt nagedacht over een aantal zaken. Wat kan de maximale grootte van de cabine zijn? Welke vorm moet de cabine hebben? Wil je een cabine met of zonder geïntegreerde douche? En over wat voor type deuren moet de cabine beschikken. Dit zijn allemaal vragen die van belang zijn bij het uitzoeken van de beste cabine voor jouw badkamer. 

Een openslaande deur of schuifdeur

Een douchecabine kopen kun je onder andere doen bij een sanitairspeciaalzaak. Maar wist je dat er ontzettend veel verschillende soorten douchecabines op de markt verkrijgbaar zijn? Zo zijn er cabines met een openslaande deur of cabines met een schuifdeur verkrijgbaar. Het type deur waarover jouw nieuwe cabine moet beschikken is afhankelijk van de grootte van je badkamer. Wanneer je over een wat kleinere badkamer beschikt, is het raadzaam om te kiezen voor een badkamer met een schuifdeur. Heb je een wat grotere badkamer? Dan is het slim om te kiezen voor een cabine met een openslaande deur. De instap opening van een cabine is namelijk een stuk ruimer wanneer je kiest voor een cabine met een openslaande deur. Voor iedere soort badkamer kun je een douchecabine kopen. Of deze nu klein of groot is. De mogelijkheden zijn immers eindeloos.

Een douchecabine kopen, welke grootte kies je? 

Wanneer je een douchecabine gaat kopen is het mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is met betrekking tot zo’n cabine namelijk van alles mogelijk. Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen die toegepast kunnen worden in een badkamer, en voor iedere stijl is de perfecte cabine verkrijgbaar. Wanneer je in je eentje woont, kan een kleinere douchecabine een goede optie zijn. Maar douche je het liefst samen met je partner? Of wil je in de cabine een opblaasbadje neer kunnen zetten voor je kind? Dan is het slim om te kiezen voor een grotere cabine. Douchecabines zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen en vormen. Hierdoor weet je zeker dat er ergens een cabine is die aan al jouw wensen en verwachtingen voldoet. 

Op de grond of op een douchebak? 

Een douchecabine kopen op zich is al iets waar je goed over na moet denken. Laat staan de verschillende montagemogelijkheden van zo’n cabine. Je kunt namelijk een cabine in je badkamer zowel op de tegelvloer als op de grond monteren. Dit is in de eerste plaats een kwestie van smaak. Wat vind je mooier? Daarnaast is het ook goed om de praktische kanten van een douchebak te bekijken. Een douchebak trekt namelijk minder vuil aan, waardoor het schoonmaken van je badkamer een klein klusje wordt. Ook is het vaak makkelijker om de cabine op de douchebak te monteren. Maar wil je de stijl van je badkamer door laten lopen in de douche? Dan kun je er beter voor kiezen om de cabine op de tegelvloer te monteren. Denk dus goed na over bovenstaande zaken voordat je een douchecabine gaat kopen.