Het is altijd leuk om cadeaus te krijgen, maar om zelf iets te bedenken om te geven is altijd moeilijk. Iedereen schijnt alles al te hebben en om iets heel persoonlijks te geven aan iemand die niet uit je naaste familie of vriendenkring bestaat maakt het nog lastiger. Zeker als het gaat om het geven van een kraamcadeau! Als je zelf geen kinderen hebt of geen kinderen in je naaste omgeving dan kan dat wel een hersenkrakertje zijn. Maar dat hoeft niet het geval te zijn. Er zijn heel wat leuke ideeën te bedenken en te vinden.

Jongetje of meisje?

Tegenwoordig hoeft een cadeau niet perse meer te matchen met bijvoorbeeld een roze pakje voor een meisje of iets blauws voor een jongetje. Dat maakt het meteen al een stuk makkelijker om iets te vinden zonder daarop te hoeven letten. Een paar leuke en handige cadeaus op een rij:

  • Kraampakket: Een mand die je zou kunnen vullen met allerlei handige spulletjes zoals luiers, shampoo en zeep, slabbetjes, rompertjes, sokjes, speeltjes, alles wat je maar kunt bedenken en handig is voor de kersverse moeder om de eerste weken te gebruiken.
  • Een persoonlijk cadeau: ben je creatief dan zijn er wat leuke dingen te maken wat ook meteen nuttig kan zijn. Een zelfgemaakt fotolijstje want er zullen heel wat foto’s door de ouders gemaakt worden, of een passe-partout waar de ouders ontvangen kaartjes op kunnen prikken.
  • Kleding: deze optie is de meest voorkomende maar tevens ook de meest moeilijke omdat smaken nou eenmaal verschillen en de pasgeboren baby er binnen no time uitgroeit. En voor meisjes zijn er veel meer leuke kleertjes te vinden dan voor jongens.
  • Iets voor de moeder: deze wil je natuurlijk niet vergeten. De pasgeboren baby wordt overladen met cadeaus maar de moeder wil je ook niet vergeten. Misschien een geursetje of iets anders waar ze zich mee kan verfrissen zodra ze weer volledig op de been is. En anders geld of een giftcard zodat ze zelf kan kopen wat ze leuk vindt.

Kant en klaar kopen van speciale, unieke en bovenal leuke kraamcadeaus kan ook gewoon bij CozyKidz.

Anderzijds doen muziek mobielen het altijd goed!

En ten slotte, overweeg een schattig hemeltje voor boven de ledikant of wieg.

 

Het juiste cadeau

Je wilt natuurlijk voorkomen dat het cadeau geruild moet worden omdat het niet in de smaak valt. Soms is het beter om de kersverse ouders van tevoren te vragen wat ze kunnen gebruiken. Op het internet staan heel veel leuke ideeën zoals op minime.nl, cozykidz.nl of lovy.nl. Ook kun je online een al samengesteld kraampakket kopen en op laten sturen. Dan ben je binnen vijf minuten klaar!